Mijn aanbod

Foto Aanbod 1

Gedragstherapie

Als gedragstherapeut kan ik u adviseren en ondersteunen wanneer uw hond probleemgevend gedrag vertoont en u er zelf niet meer uitkomt.

Meer informatie

Voorbeelden van probleemgevend gedrag zijn: 

 • Agressie naar honden, mensen en/of andere dieren
 • Bak- en prooinijd
 • Slopen, overmatig blaffen, verlatingsangst, onzindelijkheid
 • Najagen van joggers, fietsers, paarden etc.
 • Angst voor harde geluiden, vuurwerk en onweer

Of andere gedragingen die voor u een probleem zijn. 

Gedragsconsult

Bij probleemgevend gedrag is het belangrijk eerst te analyseren waarom de hond dit gedrag laat zien. Wat is de oorzaak, motivatie en wat houdt het gedrag in stand? En wat is de rol van ‘de baasjes’ hierin? Wanneer dit duidelijk is kan de juiste therapie en training worden bepaald en ingezet. Hierbij zoek ik altijd naar die specifieke aanpak die het beste past bij deze hond/baas combinatie. Het belonen van het gewenste gedrag staat centraal. Ik werk niet met fysieke correcties of correctiemiddelen.

Een gedragsconsult vindt plaats bij je thuis of op locatie en duurt ca. 1,5 – 2 uur. Binnen 10 werkdagen na het gedragsconsult ontvang je een schriftelijke rapportage. Je ontvangt dan ook het gratis e-book ‘De Avonturen van De hond-en-baas’ per mail. Vol met ontroerende en grappige verhalen uit de dagelijkse praktijk!

Tarief gedragsconsult: € 175,-, excl. reiskosten a 0,30ct per km. (Eerste 25 km vrij vanaf Millingen aan de Rijn). 

Online gedragsconsult

Heb je een specifieke vraag over bepaald gedrag van jouw hond? En wil je liever een online consult? Maak dan direct een afspraak voor een online adviesgesprek.

Het tarief bedraagt € 39,50 . Een online adviesgesprek duurt een halfuur en verloopt via Zoom.  Na afloop ontvang je een opname van het adviesgesprek zodat je het nog eens rustig kunt terug kijken. Wil je direct een online adviesgesprek boeken? Klik dan hier

Online gedragsconsult

Heb je een specifieke vraag of wil je met een deskundige overleggen over bepaald gedrag van jouw hond? Maak dan direct een afspraak voor een online adviesgesprek.

Voor slechts € 39,50!

Meer informatie

Online advies

Wanneer je een specifieke vraag hebt over bepaald gedrag van jouw hond, is een live gedragsconsult niet altijd nodig. Maar dan is het wel fijn wanneer je dit met een deskundige kunt bespreken en direct tips of advies ontvangt. Je kunt dan kiezen voor een online adviesgesprek. Dit gesprek van 30 minuten houden we via Zoom. Na afloop ontvang je een opname van het adviesgesprek zodat je het nog eens rustig kunt terug kijken.

Voor slechts € 39,50!

Je betaalt eenvoudig vooraf via Ideal. Wil je nu de afspraak maken? Klik dan HIER.

GRATIS e-book! Na afloop ontvang je, naast de opname van het gesprek, ook het e-book ‘De Avonturen van De hond-en-baas’. Vol met ontroerende en grappige verhalen uit de dagelijkse praktijk!

Foto Aanbod 2
Foto Aanbod 3

Buddyhond PTSS

Buddy betekent maatje! En een maatje helpt. Altijd!
Een buddyhond PTSS ondersteunt niet alleen in stressvolle situaties, maar probeert deze ook zoveel mogelijk te voorkomen. Het begeleiden en trainen van een cliënt met buddyhond PTSS is grotendeels maatwerk en stem ik af op jouw specifieke behoeften.

Meer informatie

Traject particulieren Buddyhond PTSS

Al vele jaren werk ik samen met KNGF Geleidehonden en ben ik opleider van buddyhonden voor (oud-) geüniformeerden en veteranen met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). In 2018 heb ik hiervoor de Witte Anjer Prijs mogen ontvangen uit handen van het Nationaal Comité Veteranendag.   

Ook begeleid ik particulieren met PTSS en een eigen (volwassen) hond die zij willen inzetten als buddyhond PTSS. Voor dit traject werk ik nauw samen met de organisatie Hond-Kat. 

Hoe gaat het in zijn werk 

Het 1-op-1 traject particulieren start met een vrijblijvende kennismaking via Zoom. Besluiten we met elkaar verder te gaan dan is de volgende stap een uitgebreide intake en teamtest bij jou thuis.  

De teamtest bestaat o.a. uit: 

 • basiscommando’s testen hond, 
 • checken omgang mensen, 
 • checken omgang honden, 
 • beoordeling aansturing hond, 
 • beoordeling relatie/binding, 
 • beoordeling sensitiviteit en stabiliteit van hond op spanning- en emotiesignalen,
 • stabiliteit op geluid en voorwerpen, 
 • beoordeling gedrag en appèl op straat, 
 • gedrag aan de lijn. 

Tijdens het intakegesprek gaan we verder in op jouw specifieke wensen en doelen waarin de hond jou kan ondersteunen. 

Op basis van het intakegesprek en de teamtest worden de trainingsdoelen en het trainingstraject verder uitgewerkt.  Het trainingstraject kan worden afgesloten met een onafhankelijke eindtest op locatie.  

Wil je meer informatie over dit 1-op-1 traject neem dan direct contact met mij op via: 06-55 33 88 77 of hermanpestman@gmail.com. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook. 

Angst voor honden

Voor mij zijn honden een vanzelfsprekend en plezierig onderdeel in mijn leven. Heel lang heb ik mij onvoldoende gerealiseerd dat dat niet voor iedereen geldt. Toen een kennis van mij vroeg of we haar konden helpen bij haar angst voor honden, merkte ik hoeveel impact deze angst had op haar leven. En besloot ik hier wat mee te doen.

Met Laat-Los.nl en in samenwerking met YouandI-Coaching leer ik nu volwassenen en kinderen (8-18jr.) omgaan met hun angst voor honden.

Wil je een gratis online LosLaat gesprek of al vast wat tips en het gratis e-book downloaden?

Foto Aanbod 3
Logo

KvK: 61540684

Gedragstherapie - Online advies - Opleiden buddyhond PTSS - Training bij angst voor honden - Workshops - Online trainingen