Foto Aanbod 1

Gedragstherapie

Als gedragstherapeut kan ik u adviseren en ondersteunen wanneer uw hond probleemgevend gedrag vertoont en u er zelf niet meer uitkomt.

Meer informatie

Voorbeelden van probleemgevend gedrag zijn: 

  • Agressie naar honden, mensen en/of andere dieren
  • Bak- en prooinijd
  • Slopen, overmatig blaffen, verlatingsangst, onzindelijkheid
  • Najagen van joggers, fietsers, paarden etc.
  • Angst voor harde geluiden, vuurwerk en onweer

Of andere gedragingen die voor u een probleem zijn.

Gedragsconsult

Bij probleemgevend gedrag is het belangrijk eerst te analyseren waarom de hond dit gedrag laat zien. Wat is de oorzaak, motivatie en wat houdt het gedrag in stand? En wat is de rol van ‘de baasjes’ hierin? Wanneer dit duidelijk is kan de juiste therapie en training worden bepaald en ingezet. Hierbij zoek ik altijd naar die specifieke aanpak die het beste past bij deze hond/baas combinatie. Het belonen van het gewenste gedrag staat centraal. Ik werk niet met fysieke correcties of correctiemiddelen.

Een gedragsconsult vindt plaats bij je thuis of op locatie en duurt ca. 1,5 – 2 uur. Binnen 10 werkdagen na het gedragsconsult ontvang je een schriftelijke rapportage. Je ontvangt dan ook het gratis e-book ‘De Avonturen van De hond-en-baas’ per mail. Vol met ontroerende en grappige verhalen uit de dagelijkse praktijk!

Tarief gedragsconsult: € 175,-, excl. reiskosten a 0,30ct per km. (Eerste 25 km vrij vanaf Millingen aan de Rijn).

Online adviesgesprek

Heb je een specifieke vraag over bepaald gedrag van jouw hond? En wil je liever een online consult? Maak dan direct een afspraak voor een online adviesgesprek.

Het tarief bedraagt € 39,50 . Een online adviesgesprek duurt een halfuur en verloopt via online/digitaal.  Na afloop ontvang je een opname van het adviesgesprek zodat je het nog eens rustig kunt terug kijken. Wil je direct een online adviesgesprek boeken? Klik dan hier

Online adviesgesprek

Heb je een specifieke vraag of wil je met een deskundige overleggen over bepaald gedrag van jouw hond? Maak dan direct een afspraak voor een online adviesgesprek.

Voor slechts € 39,50!

Meer informatie

Online advies

Wanneer je een specifieke vraag hebt over bepaald gedrag van jouw hond, is een live gedragsconsult niet altijd nodig. Maar is het wel fijn wanneer je dit met een deskundige Gedragstherapeut kunt bespreken en direct tips of advies ontvangt. Je kunt dan kiezen voor een online adviesgesprek van ca. 30 minuten. Na afloop ontvang je een opname van het adviesgesprek zodat je het nog eens rustig kunt terug kijken.

Voor slechts € 39,50!

Vraag nu HIER het online adviesgesprek aan.

GRATIS e-book! Na afloop ontvang je, naast de opname van het gesprek, ook het e-book ‘De Avonturen van De hond-en-baas’. Vol met ontroerende en grappige verhalen uit de dagelijkse praktijk!

Foto Aanbod 2
Foto Aanbod 3

Opleiden buddyhond PTSS

Je eigen hond als buddyhond PTSS

Buddy betekent maatje! En een maatje helpt. Altijd!
Een buddyhond PTSS ondersteunt niet alleen in stressvolle situaties, maar probeert deze ook zoveel mogelijk te voorkomen. Het begeleiden en trainen van een cliënt met buddyhond PTSS is grotendeels maatwerk en stem ik af op jouw specifieke behoeften.

Sinds kort bied ik de mogelijkheid voor particulieren met PTSS, die geen officieel gecertificeerde hond nodig hebben, de eigen hond te trainen tot buddyhond PTSS. Je leert hierbij je eigen hond in te zetten bij PTSS gerelateerde klachten zoals snel oplopende spanning, herbelevingen, dissociaties, nachtmerries, drukke situaties en bv. onverwachte geluiden. Meer informatie over het opleiden van je eigen hond als buddyhond PTSS? Klik hier.

KNGF

Als erkend partner van KNGF Geleidehonden werk ik al jaren nauw samen met KNGF op het gebied van PTSS. Dit betreft het opleiden van buddyhonden voor (oud-) geüniformeerden met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), het begeleiden van de cliënten tijdens en na plaatsing van de hond en het geven van Workshops PTSS. In 2018 heb ik voor deze activiteiten de Witte Anjer Prijs mogen ontvangen uit handen van het Nationaal Comité Veteranendag. 

Wil je meer informatie over buddyhonden PTSS voor (oud)-geüniformeerden? Klik hier

Hond-Kat

Voor de organisatie Hond-Kat begeleid ik particulieren met PTSS en een eigen (volwassen) hond die zij willen inzetten als ondersteunende hulphond. Na het behalen van de eindtest zijn de honden gecertificeerd en worden erkend als hulphond. 

Wil je meer informatie over dit 1-op-1 traject, neem dan contact op met: hermanpestman@gmail.com of via het contactformulier op deze site.

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met Hond-Kat via vip@hond-kat.nl of via telefoonnummer (kantoor): 06-39 01 83 39

Angst voor honden

Voor mij zijn honden een vanzelfsprekend en plezierig onderdeel in mijn leven. Heel lang heb ik mij onvoldoende gerealiseerd dat dat niet voor iedereen geldt. Toen een kennis van mij vroeg of we haar konden helpen bij haar angst voor honden, merkte ik hoeveel impact deze angst had op haar leven. En besloot ik hier wat mee te doen.

Met Laat-Los.nl en in samenwerking met YouandI-Coaching leer ik nu volwassenen en kinderen (8-18jr.) omgaan met hun angst voor honden.

Wil je een gratis online LosLaat gesprek of al vast wat tips en het gratis e-book downloaden?

Foto Aanbod 3
Logo

KvK: 61540684

Gedragstherapie - Online advies - Opleiden buddyhond PTSS - Training bij angst voor honden - Workshops - Online trainingen