Over Herman Pestman

Over mij

Ik ben Herman Pestman en in mijn leven zijn er altijd honden geweest. Van Teckel, Drentsche Patrijshond, Amerikaanse Spaniël, Labrador Retriever, Golden Retriever tot Rhodesian Ridgeback.

Al meer dan 15 jaar ben ik fulltime met honden en hun baasjes aan het werk. Niet alleen als gedragstherapeut, maar ook als trainer en begeleider van mensen met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) en hun buddyhond.

Inmiddels heb ik veel mensen kunnen helpen.

Over-Herman-Pestman
over-Herman-Pestman

Ik ben getrouwd met Lies en woon samen met Mevrouw Jansen (onze Rhodesian Ridgeback) in Millingen aan de Rijn.

Door de ervaring die ik heb met honden en in het bijzonder mijn eerste Rhodesian Ridgeback, nu meer dan 20 jaar geleden, wilde ik niets liever dan met honden en hun baasjes samenwerken.

Wat mij drijft is dat ik elke dag ervaar welke betekenis honden kunnen hebben voor hun omgeving. Of te ervaren dat een buddyhond voor mensen met PTSS hun leefwereld en zelfstandigheid kan vergroten. En dat kan niet alleen door het trainen van de hond. Daar heb ik ook de baasjes bij nodig. Samenwerken, daar draait het voor mij om. Mijn bedrijf heet immers niet voor niets De hond-en-baas!

Na diverse instructeurscursussen heb ik de HBO opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut gevolgd en afgerond aan de Martin Gaus Academie in Lelystad. En natuurlijk blijf ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen en volg ik regelmatig workshops, cursussen en seminars. 

Naast mijn wonen en werken in de regio Arnhem/Nijmegen ben ik ook 1 à 2 dagen per week te vinden in de regio Zaanstad / Waterland. Ik geef daar bijvoorbeeld elke woensdag les bij Hondenschool Jottem! 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken, neem gerust contact met mij op door het invullen van het contactformulier.

Over-Herman-Pestman5
Foto 3
Foto 1
Foto 2
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Logo

KvK: 61540684

Gedragstherapie - Online advies - Opleiden buddyhond PTSS - Training bij angst voor honden - Workshops - Online trainingen